dinsdag 19 september 2023

Camille Étienne


Opstand voor het klimaat : het overwinnen van onze collectieve onmacht *

Grondwerk 2024, ? pagina's € ??

Verschijnt juri 2024

Oorspronkelijke titel: Pour un soulèvement écologique (2023)

Wikipedia: Camille Étienne (1998)

Korte beschrijving
Tekst op website uitgeverCamille Étienne groeide op in de Franse Alpen als kind van de bergen. Gedurende haar jonge leven (24 jaar) zag ze de gletsjers van dichtbij smelten. Na het behalen van een Bachelor aan het fameuze Institut d’études politiques de Paris (‘Sciences Po’) heeft ze haar leven in het teken gesteld van de strijd om de ecologische crisis af te weren.  

In dit boek (Franse titel: Pour un soulèvement écologique) pleit Camille overtuigend en onverbiddelijk voor een ecologisch opstand als voorwaarde voor onze collectieve toekomst: ‘klimaatverandering is niet onvermijdelijk, het is een oorlog zonder naam tussen degenen die er belang bij hebben dat er niets verandert en degenen die er alles bij te winnen hebben, maar van wie sommigen het alleen nog niet beseffen’. 

Dit boek is het Franse antwoord op ‘How to Blow up A Pipeline’ van Andreas Malm, en een must-read voor iedereen die zich zorgen maakt over de klimaatcrisis en de schijnbare maatschappelijke onmacht om in actie te komen.

*de Nederlandse titel is nog onder voorbehoud.

Fragment uit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen