vrijdag 16 september 2022

Daniel Smith

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken
Spectrum 2022, 332 pagina's € 18,99

Oorspronkelijke titel: A short history of the world in 50 books (2022)

Wikipedia: Daniel Smith (19?)

Korte beschrijving
In ‘Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken’ neemt de Daniel Smith de lezer mee op een historische excursie langst de vijftig invloedrijkste boeken allertijden. Van het Epos van Gilgamesj en de filosofische werken van Plato en Confucius tot de tijdloze werken van William Shakespeare. Maar ook belangrijke werken van recentere auteurs zoals Stephen Hawking en Nelson Mandela. Dit boek geeft een snelcursus over de boeken die bepalend waren in het verloop van de wereldgeschiedenis. Onderhoudend geschreven. Met zwart-wit illustraties. Daniel Smith heeft meer dan 30 boeken geschreven, onder andere over Sherlock Holmes, Steve Jobs, politieke schandalen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen. Hij is daarnaast redacteur bij The Statesman's Yearbook, een geopolitieke gids die al sinds 1864 wordt gepubliceerd en informatie geeft over de landen van de wereld.

Tekst op website uitgever
De 50 meest invloedrijke boeken die de wereldgeschiedenis hebben veranderd

Boeken zijn het middel bij uitstek om verhalen te delen, kennis te verspreiden, onszelf onder de loep te nemen en te dromen over wat er voorbij onze eigen wereld ligt. Daniel Smith neemt ons mee op een historische excursie langs de vijftig invloedrijkste boeken aller tijden, van het Epos van Gilgamesj – een van de oudste literaire werken van circa 2100 v.C. – en de filosofische werken van Plato en Confucius tot de tijdloze werken van William Shakespeare en de belangrijkste werken van recentere auteurs als Stephen Hawking en Nelson Mandela. Het waren stuk voor stuk producten van hun tijd en allemaal speelden ze een essentiële rol in de vorming van onze wereld.

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken leert ons meer over deze toonaangevende werken. Het kost een leven lang om al deze boeken te lezen en in je op te nemen, maar Smith geeft een meeslepende snelcursus over de boeken die onze manier van denken en leven hebben veranderd en bepalend waren in het verloop van onze geschiedenis.

Daniel Smith heeft meer dan 30 boeken geschreven, onder andere over Sherlock Holmes, Steve Jobs, politieke schandalen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen. Hij is daarnaast redacteur bij The Statesman's Yearbook, een geopolitieke gids die al sinds 1864 wordt gepubliceerd en informatie geeft over de landen van de wereld.

Fragment uit

Terug naar Overzicht alle titels
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen