maandag 11 januari 2016

Salim Ismail, Yuri van Geest & Michael S. Malone

Exponentiële organisaties : waarom nieuwe organisaties tien keer beter, sneller en goedkoper zijn - en hoe jij dat ook wordt
Business Contact 2014, 352 pagina's - € 24,99

Lenen als E-book via bibliotheek.nl

Oorspronkelijke titel: Exponential organizations (2014)

Wikipedia: Salim Ismail (1965), Yuri van Geest (1973) en Michael S. Malone (1954)

Tekst op website uitgever
en must read voor ceo’s, ondernemers en beleidsmakers die niet alleen de noodzaak voor verandering zien, maar ook aan de slag willen.

In een tijd waarin ontelbaar veel nieuwe mogelijkheden en kansen zich voordoen, is een nieuw soort business opgestaan: de exponentiële organisatie. Deze bedrijven zijn in staat een groeicurve te laten zien die exponentieel is, dankzij de integrale toepassing van onder andere community’s, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. Zij laten de traditionele lineaire bedrijven ver achter zich.

Salim Ismail, Yuri van Geest en Michael S. Malone onderzochten honderden startups en interviewden tientallen ceo’s van de snelst groeiende organisaties (zoals Airbnb, Netflix, Tesla, Waze, Arianna Huffington en Chris Anderson). In dit boek brengen ze de ontwikkelingen op organisatorisch en technologisch gebied in kaart en ze presenteren een raamwerk van interne en externe factoren waarmee elke organisatie, of het nu om een start-up of een multinational gaat, een exponentiële organisatie kan worden.

Fragment uit 10. Een nieuwe cambrische explosie
De zegetocht van de exponentiële organisatie lijkt dus onafwendbaar. In zijn boek The Zero Marginal Cost Society: The Internet of Things, the Collaborative Commons, and the Eclipse of Capitalism (2014), formuleert Jeremy Rifkin een stelling die sterk lijkt op ons 'op weg nar demonetisering'-concept, behandeld in hoofdstuk 5, waarmee we bedoelen te zeggen dat ExO's de marginale kosten tot bijna nul reduceren. Maar Rifkin zegt nog meer. Hij meent dat we getuigen zijn van de opkomst van een nieuw economisch systeem, voor het eerst sinds de opkomst van het kapitalisme: een nieuwe wereld van zeer lage of geen marginale kosten, een wereld die hij de 'Collaborative Commons' noemt. (pagina 324-325)

Youtube - Exponential Organizations: The New Breed of Business (Salim Ismail) - Exponential Finance 2014 (28:39)
Een slideshare van Yuri van Geest

Dit boek is opgenomen in de zogenaamde Easycratische bibliotheek

Terug naar Overzicht alle titels.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen