vrijdag 16 september 2016

Bruno Delepierre

Happonomy : roadmap naar Utopia
Politeia 2016, 288 pagina's - € 29,95

Wikipedia: Bruno Delepierre (19) en website Happonomy

Korte beschrijving
De vraag die als rode draad doorheen dit boek loopt, is hoe geld en werk uw geluk al of niet vooruithelpen. Noem het gelukseconomie, postkapitalisme of happonomy. Bruno Delepierre brengt naast een messcherpe economische analyse een brede waaier aan prikkelende oplossingen voor de problemen die we vandaag kennen. Elk beleidsniveau (lokaal, regionaal, (inter)nationaal) kan hiermee aan de slag. Op een heldere en wetenschappelijk onderbouwde manier toont hij u hoe we het onmogelijke kunnen realiseren: wakker worden in een maatschappij waar bedrijven en ons economisch systeem ten dienste staan van onze levenskwaliteit en geluk.

Korte beschrijving op website Happonomy
Dit is een boek over geld en werk en geluk, maar niet zoals u dat misschien gewoon bent. Bruno Delepierre werpt met u een blik op onze economie en biedt u een antwoord op een breed palet aan intrigerende vragen zoals:

Waarom werkt u?
Zijn rijke mensen écht minder sociaal?
Hoe wordt ons geld ‘gemaakt’ en door wie?
Wat doet een hypotheeklening met uw gezondheid?
Krijgt u binnenkort effectief een robot als collega?
U mag zich naast een messcherpe economische analyse verwachten aan een brede waaier aan prikkelende oplossingen voor de problemen die we vandaag kennen.

Op een heldere en wetenschappelijk onderbouwde manier toont de auteur u hoe we het onmogelijke kunnen realiseren: wakker worden in een maatschappij waar bedrijven en ons economisch systeem ten dienste staan van onze levenskwaliteit en geluk.

Kiest u daarbij vooral zelf het woord dat hierbij het beste past: gelukseconomie, postkapitalisme of “happonomy”.

Fragment uit Hoe dit boek te lezen
Ik zie u denken: 'een boek met een handleiding, dat kan weinig goeds voorspellen'.  Dit is een boek over geld, werk en geluk, vaak met een redelijk technische inslag: macro-economie, monetaire economie en arbeidsmarktrevoluties.

De geeuw die u slaakte, hij is u vergeven.

Laat u bij het lezen van dit werk geen zand in de ogen strooien, de ietwat lichte toon waarin dit boek geschreven is, doet geen enkele afbreuk ana de sérieux of juistheid van de inhoud.

In tegenstelling tot andere zuteurs met economisch DNA heb ik ervoor gekozen om mijn bevindingen zo neer te schrijven dat iemand met milde interesse en dito kennis de essentie begrijpt.

Dit boek staat bol van de referenties maar u zult tevergeeft achteraan zoeken naar een referentietabel. Die tabel, die vindt u online op http://www.happonomy.org/nl/boekreferenties
op die manier kunt u zelf verder en dieper thema's uitbenen.
U zult doorheen dit boek ook regelmatig dit videosignaal tegen komen, samen met een nummer. Het nummer verwijst naar een specifieke video die u kunt terugvinden op de referentiepagina  http://happonomy.org/nl/video-overzicht

Deze video's dienen in eerste instantie om de ogen te openen en de 'ja, dat zal wel'-reflex te temperen die u mogelijks af en toe zult voelen opborrelen.  (pagina 17)

Youtube - Happonomy: hét kookboek voor een beter leven (1:31)Terug naar Overzicht alle titels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen