zaterdag 3 november 2012

Paradise resetIn het nieuwe (november)nummer van het Filosofie magazine was een flyer van de Ikon bijgestoken. Paradise reset, een nieuwe reeks programma's die alle Lezers van Stavast moeten zien.

Paradise reset borduurt als het ware voort op een andere reeks, Grote denkers over de toekomst (uit 2010). Boek en tv-serie zijn geselecteerd voor de literatuurlijst van de Lezers van Stavast.

Peter Sloterdijk
In 2011 verscheen van deze beroemde Duitse filosoof het boek Je moet je leven veranderen. Dit boek is niet geselecteerd voor de Lezers van Stavast. Dat was qua onderwerp én vooral titel een optie geweest, maar het boek is voor (een normaal mens) onleesbaar. Tóch wordt juist dit boek in de flyer van de Ikon aangehaald. Klik hier voor een ouder artikel over Sloterdijk.


Tekst uit de flyer

De nieuwe LUX tv-serie Paradise reset is een zoektocht naar visie en visioenen die de wereld veranderen. Als een rode draad door de serie loopt de profetische oproep van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk: 'Verander je leven'. Dansend op de rand van de vulkaan strompelen we van crisis naar crisis. Het inzicht groeit dat het zo niet verder kan met ons en de wereld. Niet eerder heeft de roep om zorg voor onze leefomgeving, nieuwe vormen van verbondenheid en een zinvol bestaan urgenter geklonken.
In LUX hemlebestormers en oefenmeesters die ons inspireren tot een nieuwe levensstijl.

Laat je verleiden, omhels de toekomst: Paradise Reset!

Met hemelbestormers & oefenmeesters: Jan Fabre, Éric-Emmanuel Schmitt, Joke Hermsen, Alain de Botton, Claudy Jongstra, Margriet Smulders, Hans Boutellier, Nazmiye Oral, Koen van Mensvoort, Marleen Kaptein & Hiltrud Pötz.

Homepage AchtergrondartikelenGeen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen