maandag 9 september 2013

Eric Drexler


Ongekende overvloed : hoe een revolutie in nanotechnologie ons leven ingrijpend zal veranderen
Lias 2013, 352 pagina's - € 19,95

Lenen als E-book via bibliotheek.nl

Oorspronkelijke titel: Radical abundance: how a revolution in nanotechnology will change civilization (2013)

Wikipedia: Eric Drexler (1955, zijn website en metamodern.com

Korte beschrijving op website uitgeverij Lias
Nanotechnologie gaat ons leven ingrijpend veranderen. De turbulente geschiedenis van deze fascinerende technologie, de recente ontwikkelingen en de toekomstige mogelijkheden worden in dit boek beschreven. Ook ethische en politieke vragen komen aan de orde.
Drexler laat veelbelovende toepassingen zien, die bestaande productieprocessen radicaal gaan veranderen en veel efficiënter zullen maken, zodat er geen energieverslindende industrie‘n meer nodig zijn. Ook zullen er minder grondstoffen nodig zijn en er zal er veel minder afval geproduceerd worden. De bestaande groeiende schaarste aan grondstoffen zal omslaan in een ongekende overvloed, aldus Drexler

Fragment uit Een noodzakelijke inleiding
Het revolutionaire concept is in wezen eenvoudig, zoals zo vaak het geval is met dit soort dingen. Het gaat er vooral om dat we atomair precieze nanotechnologie toepassen om de machines te maken die we gebruiken voor de fabricage van producten. Atomair precieze fabricage op grote schaal, met een grote verwerkingscapaciteit, is de kern van de geavanceerde nanotechnologie, en de komende jaren heeft die het vermogen om de wereld van gedaante te doen veranderen. (pagina 13)

TED - Transforming the material basis of civilization (juni 2013) (18:49) (658 views op 10/9/2013)


Terug naar Overzicht alle titels


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen