maandag 16 januari 2023

Michael J. Sandel 4


Het onbehagen in de democratie : denken in tijden van crisis

Ten Have 2023, 478 pagina's € 24,99

Oorspronkelijke titel: Democracy's discontent : a new edition for our perilous times (2022)

Wikipedia: Michael J. Sandel (1953)

Korte beschrijving
Herziene editie* van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel uit 1996. Sandel constateerde destijds al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm. In deze geactualiseerde editie laat hij zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van deze tijd. Met diepgang geschreven. Uitsluitend geschikt voor een geoefende lezersgroep.  Michael J. Sandel (Minneapolis, 1953) is een wereldberoemde schrijver, pedagoog, academisch docent en politiek filosoof. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Tekst op website uitgever
Het onbehagen in de democratie is een compleet herziene editie van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel. Hij constateerde in de jaren 90 al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm.

Een kwart eeuw later heeft Sandel zijn visionaire werk geactualiseerd. Hij laat zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van onze tijd.

Over De tirannie van verdienste:
'De problemen die filosoof Michael J. Sandel aansnijdt in zijn boek zijn complex, maar de boodschap is helder: de elite moet ophouden zich verheven te voelen boven de rest. Want succes is niet altijd een kwestie van verdienste.' - De Volkskrant

'Zonder op zijn hurken te gaan zitten, analyseert Sandel haarscherp de enorme kloven in westerse samenlevingen.' - Trouw (vijf sterren)

Fragment uit

Andere boeken van Michael SandelPleidooi tegen volmaaktheid : een ethiek voor gentechnologie (2012), Niet alles is te koop : de morele grenzen van markt werking (ook 2012), Politiek en moraal : filosofie voor het publieke debat (uit 2016) en De tirannie van verdienste : over de toekomst van de democratie (uit 2020).

Terug naar Overzicht alle titels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen