maandag 16 januari 2023

Ha-Joon Chang 3

Economie om van te smullen : met voedsel de wereldeconomie verklaard
Nieuw Amsterdam 2023, 304 pagina's  - € 24,99

Verschijnt februari 2023

Oorspronkelijke titel: Edible Economics – A Hungry Economist Explains the World (2022)

Wikipedia: Ha-Joon Chang (1963) en zijn website

Korte beschrijving

Tekst op website uitgever
Met ansjovis valt van alles te vertellen over industrialisatie, en met aardbeien over de gevolgen van automatisering voor de werkgelegenheid. Melk is in tegenspraak met het idee dat concurrentie de enige manier is om economische efficiëntie en groei te bewerkstelligen. En chocola biedt een verrassend inzicht in het functioneren van postindustriële kenniseconomieën. Aan de hand van voedsel en ingrediënten legt de vooraanstaande econoom Ha-Joon Chang uit hoe onze economieën werken en wat op dit moment de belangrijkste economische en maatschappelijke vraagstukken zijn, zoals de groeiende kloof tussen arm en rijk, automatisering, klimaatverandering en immigratie.

Economie om van te smullen is een bijzondere mix van voedsel, geschiedenis en economie. Met dit toegankelijke en onderhoudende boek is het niet heel moeilijk om je wat meer met economie bezig te houden. Het is Changs vurige wens, en volgens hem zelfs onze democratische plicht, want voordat we het in de gaten hebben heeft de financiële en politieke elite ons leven ingrijpend veranderd.

Fragment uit

Lees ook: 23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme (uit 2020) en Economie : een gebruiksaanwijzing (uit 2014)

Lees vooral ook: Wat gaan we eten : Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden van Carolyn Steel (uit 2021) en Dieet voor een betere planeet van Hanneke van Veghel (uit 2020)

Terug naar Overzicht alle titels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen