zondag 16 september 2012

Welkom

Lezers van Stavast
Lezers van Stavast zijn leden van een van de vijftien Noord Oost Brabantse Bibliotheken die zichzelf als het ware de verplichting hebben opgelegd om veertig weken lang elke week minimaal één serieus non-fictie boek te lezen. Van september tot de zomer van 2013. Ze staan als het ware pal om - kost wat kost - elke week zo'n boek uit te lezen. Tegen alle druk in om in je vrije tijd andere dingen te doen.

We zijn gestart
Medio september 2012 zijn circa 35 Lezers van Stavast gestart. Een keer per vier weken komen de Lezers van Stavast in de Osse Openbare Bibliotheek samen om over het gelezen 'spul' te praten en/of kennis te maken met een spreker die 'iets' te zeggen heeft  over de onderwerpen die in de ruim 130 titels (stand medio september) aan bod komen.

Een bijzondere leesgroep
Voor alle duidelijkheid: het is geen 'normale' leesgroep, waarin alle deelnemers hetzelfde boek lezen en op een avond bespreken. Lezers van Stavast lezen allemaal andere boeken. Ze kiezen uit een lijst van ruim 130 titels en creëren zo als het ware elk een ander leestraject. Gemeenschappelijk is wél dat de boeken over drie grote thema's gaan.

Thema
Leden van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken lezen van september tot juni 2013 elke week één non-fictie boek, dat iets zegt over onze tijd, het mens-zijn en vooral over de problemen die voor ons liggen.

Blog
Op dit blog treft u alle informatie over dit project. Hoe het idee is ontstaan, wat voor soort boeken zijn geselecteerd, waarom juist deze en artikelen waar op deze boeken in relatie tot 'dingen' die in de buitenwereld spelen wordt ingegaan. Uiteraard zijn er ook lijstjes waarin alle titels voorkomen. Ook treft u hier ook de artikelen aan die in het Brabants Dagblad over dit project worden gepubliceerd (geschreven door Henri van der Steen). En binnenkort kunt u kennis maken met alle deelnemers.

Nog meedoen? Als u in de buurt van Oss woont?
Dat kan nog steeds! Er zijn nog enkele plaatsen. Aan de rechterzijde staat een Aanmeldformulier

Meedoen? Als u niet in de buurt van Oss woont?
Dat kan ook. U gebruikt de lijst als een inspiratiebron om te gaan lezen. En regelt in uw eigen omgeving dat u aan de boeken komt. Via uw lokale bibliotheek, lenen bij kennissen en aankopen. Liefst bij uw lokale boekhandel (niet bij bol.com), want die voegt wél iets toe aan uw omgeving.
Een flink aantal titels zijn niet meer leverbaar en kunt u alleen via uw lokale bibliotheek betrekken.

Overzicht alle titels
Artikelen in het Brabants Dagblad

Oproep om deel te nemen

Verslag aftrapbijeenkomst en toelichting thema's

Startpagina 

Naar website Bibliotheek Oss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen